Tarzanija grafikon: Smrt u kuhinji

Poznato je da je kujna isključivo ženska teritorija, međutim tvoja nepresušna želja da eksperimentišeš kao i čuvena tvrdnja da su „muškarci bolji kuvari“ te nekad natera da malo zasučeš rukave i oprobaš svoje kulinarske sposobnosti. Naravno, ne mislim da spremanje nekog „Stefan Kapičić megasvrš obroka“ za koji ćeš da potrošiš kintu s kojom bi mogao da uplatiš 15 dana letovanja u radničkim bungalovima u Čanju, već za spremanje običnih kobasica na vrelom ulju.

Kobaje su do jaja ukusna stvar, međutim umeju tako da useru tiganj da pranje istog iziskuje poprilične napore pod uslovom da si ti, Džejmi Olivere, lenčuga kao što jesi.

No, da ti ne bi mučio svoj mozak, naučno-istraživački tim Tarzanije je mesecima radio na eksperimentu pri čemu smo utvrđivali koliko vremena je potrebno utrošiti da se opere tiganj, a njega smo ostavljali u sudoperi različit broj dana. Na kraju smo došli do sledećeg saznanja: vreme pranja tiganja raste kvadratnom progresijom u odnosu na broj dana koje ganjti provede unesrećen u sudoperi.

Dakle, za matematičare: y=x^2, dok za one sa razvijenijom desnom hemisferom mozga: Sine, operi ga odma posle jela, inače ćeš potrošiti 2 sata u roku od 10-ak dana!

x osa: broj dana koliko tiganj leži zaprljan u tmini sudopere
y osa: vreme pranja tiganja u minutima

Napomena: Sve ovo važi u uslovima ako živiš sam, imaš nepokretnu babu ili nekog plastikanera za devojku. U svim drugim okolnostima, ovo nije tvoja briga. Uživaj u kobajama!

 

Tagovi:

tarzanije