DUPE2012: Drugo polufinale

Nakon prvog polufinala našeg konkursa koji je izazvao tektonske poremećaje u živčanim sistemima feministkinja i boraca za pravo devojaka da u brak uđu nevine i na zadnja vrata, sledi drugo polufinale u kom će takođe ljutu bitku biti pet fotografija. Pet naših dragih sugrađanki koje bismo sigurno kao pravi džentlmeni propustili da idu ispred nas na stepenicama, kao i u redu za hleb, gde bi nas sve navodilo da prekršimo decidna pravila pekare i ne biramo očima, nego rukama.

Počinjemo sa fotografijom koja je imala najmanji odjek, verovatno zato što je primetno da rad nije amaterski, te da nije napravljen iz žbuna gde se stvaralac sakrio u želji da zaštiti pivo od sunca koje ga mučki i nemilice greje. Kao i zbog toga što je zaključeno da je model pozirao, jer teško je zamisliti jednu ovaku gospođu i damu da  iz čiste dosade u ovom položaju popodne provodi u bazenu na naduvavanje.

Grčevita borba se vodila za naredna tri mesta, razlika je bila kao između Felpsa i Čavića u Pekingu, dakle ili jedva vidljiva golim okom ili je naš pokraden. Kako samo pobednik ide u finale, nećemo preveliki značaj pridavati tim nijansama te ćemo na četvrto mesto postaviti ovu sliku na kojoj dominira nesklad i totalno odsustvo smisla. Koncentracija treba da bude na srednjoj. Nikako na gospođi koja ima problema sa lumbalnim delom, niti na ovoj desnoj koja leži kao da uskoro na nju treba da budu servirane šnicle u bešamel sosu i njoke te ona u svojstvu tacne izneta na zabavu ljudi iz pravosuđa.

Treće mesto ide devojci koja vozi rolere, te je kotrljajući se na točkovima uspela da iskuje dupe i telo i učini ih čvrtim poput kursa kuvajtskog dinara i evidentno uspela da natera i neke muškarce da voze rolere jureći za njom iako je poznato da taj način kretanja umnogome ruši dostojanstvo onoga ko ga praktikuje, a muško je i ima više od 9 godina. Sigurno je i da je popularnosti ove fotografije doprinelo prisustvo reklamne bilbordčine tečnog žutog zlata koji dominira scenom pa zbog toga, u slučaju dužeg posmatranja, može da izazove razrokost i podvoji ličnost čoveka.

Fotografija koja sledi vam se nije svidela koliko smo očekivali, ali kako ovde ne vlada samovolja i isterivanje mišljenja kaišem, lopatom i umakanjem glave u lonac u kom se iskuvavaju gaće i čarape, morali smo naš ukus da ne etiketiramo kao jedini validan. Pošto po prirodi nismo nimalo duhoviti niti skloni šali i vragoliji za opis najlepšeg ukrasa ove devojke iskoristićemo komentar jedne naše čitateljke koji glasi: “Da imam ovakvo dupe, hodala bih na rukama da se bolje vidi”. Sve rečeno.

Da smo Saša Popović sad bismo na ripit dvadeset minuta kao maloumni ponavljali: “Dalje ide…”, ali pošto nas život nije obogaljio tom sudbinom kazaćemo samo da je ova fotografija ubedljivo pobedila. Mnogo ubedljivo. Da je živa osećala bi se dobro kao Olivera Jeftić dok na treningu prestiže motokultivator na otvorenoj cesti. Uz to, tu je i autentično okruženje srpskog bazena – poslednji put farban tokom Olimpijskih igara u Moskvi, a ima i Ciga sa mobilnim.

Ova fotka će biti jedna od pet koje će se pojaviti u finalu, a mi apelujemo da nam i dalje šaljete svoja remek-nedela i time kratite duge dane svima onima koji leto provode pored kompjutera jer nisu imali para da odu na more ili bar u Bugarsku.